Przekaż 1% poodatku

Odwiedziło nas gości.

astar
abr

AriesS jest aparatem służącym do wykonywania zabiegów elektroterapii prądami unipolarnymi i bipolarnymi. Elektroterapia jako metoda oddziaływania prądem elektrycznym na układ mięśniowy i nerwowy człowieka, ma tradycje sięgające kilkudziesięciu lat. W tym czasie opracowano, przebadano i udokumentowano wiele rodzajów prądów o różnorakim oddziaływaniu.

Polaris jest aparatem do laseroterapii niskoenergetycznej z użyciem sond punktowych światła czerwonego i podczerwonego. Stymulacja światłem laserowym powoduje wiele korzystnych efektów: poprawę mikrokrążenia, pobudzenie angiogenezy, wzrost aktywności enzymów oraz zmiany w wydzielaniu neuroprzekaźników i hormonów. Wymienione efekty wywołują działanie przeciwzapalne i przeciwbólowe. Przyspieszeniu ulegają procesy regeneracji tkankowej oraz resorpcji płynów wysiękowych.

MagnerLT jest jednokanałowym aparatem służącym do wykonywania zabiegów magnetoterapii. Pole magnetyczne generowane jest w aplikatorach szpulowych o trzech różnych średnicach. Największy aplikator montowany jest do aluminiowej kozetki na łożyskowanym wózku. Magnetoterapia jest metodą fizykoterapeutyczną polegającą na oddziaływaniu zmiennym polem magnetycznym na ustrój.
Zaletą pola magnetycznego jest równomierne przenikanie wszystkich tkanek, co znakomicie ułatwia wykonywanie zabiegów. Magnetoterapia jest z powodzeniem stosowana od 20 lat.

SonoterLT jest nowoczesnym aparatem pozwalającym na wykonywanie zabiegów terapii ultradźwiękowej falą ciągłą i pulsującą, ELEKTROFONOFOREZY? i jonoforezy. Ultradźwięki stosowane są z powodzeniem w medycynie od 40 lat. W fizykoterapii znajdują zastosowanie do leczenia zespołów bólowych, chorób zwyrodnieniowych stawów, przykurczy oraz w fonoforezie. Nowym zastosowaniem ultradźwięków jest ELEKTROFONOFOREZA?. Jest to innowacyjna metoda wprowadzania leków przez skórę przy jednoczesnym użyciu fali ultradźwiękowej i prądu elektrycznego.

LSRTRP-CTL-003_1Laser Model CTL-1202 linia Gala jest wynikiem ewolucji terapii laserowej. To urządzenie do efektywnych, przezskórnych, bezinwazyjnych zabiegów biostymulacyjnych. Wykorzystanie go stwarza nowe, niespotykane perspektywy zastosowań leczniczych dla każdego. Jest niezastapiony wszędzie tam, gdzie dotychczasowe leczenie zawodzi lub nie daje zadowalających efektów. Laser CTL-1202 jest zaawansowanym narzędziem w rękach profesjonalnych terapeutów wielu ostrych i chronicznych schorzeń.

kabina_ugulKabina UGUL (Uniwersalny Gabinet Usprawniania Leczniczego) do ćwiczeń i zawieszeń. Do stosowania w kinezyterapii indywidualnej z kilkoma pacjentami równocześnie. Wykorzystywane są tu zawieszenia całkowite, ćwiczenia czynne z oporem czy też ćwiczenia czynne w odciążaniu. Jest możliwość montażu dowolnej ilości modułów.

boaminiplus-sAparat do masażu uciskowego BOA mini plus służy do sekwencyjnego masażu pneumatycznego, zabiegów masażu przy użyciu siedmiu algorytmów zabiegowych, w tym specjalnego algorytmu dla masażu limfatycznego. Każdy z algorytmów może być wykonywany jako masaż tradycyjny wstępujący lub zstępujący. Urządzenie ma możliwość ustawienia różnych wartości spadku ciśnienia w każdej komorze mankietu uciskowego (tzw. gradient) oraz regulację czasu wykonania jednej, pełnej sekwencji algorytmu.

BEMER3000Magnetostymulacja BEMER 3000 (BIO-ELEKTRO-MAGNETYCZNA-REGULACJA-ENERGII) Terapia BEMER 3000 oddziałuje energią, stanowiącą szerokopasmowe pole impulsowe, zawierające w sobie pełne spektrum częstotliwości rezonansowych obecnych w organizmie, dzięki temu aktywizuje większość niezbędnych dla zdrowia przemian, a tym samym aktywizuje wszystkie komórki w kierunku prawidłowego funkcjonowania.

sunlamp_professional_sLampa terapeutyczna SUNLAMP PROFESSIONAL do światłoterapii. Lampa Sunlamp Professional łączy działanie promieniowania IR i UV. Lampa generuje w/w rodzaje promieniowania z niezależnym mechanizmem czasowym. Lampa Sunlamp Professional umieszczona jest na statywie jezdnym. Lampa IR znajduje m.in. zastosowanie: w stanach wzmożonego napięcia mięśniowego, w stanach bólowych, obrzękach, leczeniu ran, owrzodzeń, ropni. Lampa UV znajduje m.in. zastosowanie w leczeniu: trądzika, łuszczycy, stanach tworzenia się ran odleżynowych, zainfekowanych oraz niezainfekowanych ran otwartych.

cryo-t-01

Aparat do Krioterapii Cryo-T (NR-2) w systemie dwutlenku węgla (CO2 w fazie ciekłej), pozwala na łatwe i bezpieczne dozowanie czynnika chłodzącego. Nie wymaga stosowania ciekłego azotu (LN2). Uzyskuje temperaturę - 75 C.
Działanie dwutlenku węgla jako czynnika chłodniczego:
W odróżnieniu od wszystkich innych czynników chłodniczych, dwutlenek węgla działa na organizm w dwojaki sposób:
- fizykalnie - jako gaz i nośnik zimna o temperaturze -75oC, powodując zwężenie naczyń
- powodując rozszerzenie tych naczyń krwionośnych w fazie drugiej

astar_s